LISTA MED AKTUELLA UTLYSNINGAR OCH WORKSHOPS

Även fast vi beger oss in i den ljuvliga sommartiden vilket innebär lågsäsong har Camilla Hoffmann på Boost sammanställt en lista med utlysningar för att få en överblick vad som finns att söka och delta i med löpande ansökningsdatum genom sommarens samt höstens gång. Passa på att söka vad som verkar intressant för dig som arbetar med film/produktion och som vill utveckla dina projekt vidare.

Uppsala Kortfilm Festival

Har du en kortfilm med ambitionen att ta det nästa steget och introducera den inför en mångfaldig publik? Då är denna möjlighet en perfekt startpunkt med chansen att den visas inrikes samt utrikes. Skicka in ditt bidrag senast den 31 Maj till Uppsalas Kortfilm Festival.

Crosscurrents International Doc Fund

Ännu en utvecklade möjlighet för dig som filmskapare är att ta del utav är denna fond som stödjer interaktiva, korta eller långa dokumentärprojekt med fokus på att berätta historier om underrepresenterade samhällen från hela världen. Passa på att skicka in en ansökan senast den 2 juni med möjlighet för ett interaktivt projektstöd.

Nordic Co-Production Market: Calls for Projects

Nordic Co-Production Market ger fokus på filmprojekt i utveckling som söker medproducenter och därmed väljs ut till den nordiska samproduktions marknaden. Valda projekt kommer att pitchas till bl.a. filmfonder och internationella distributörer som följs upp utav individuella möten. Alla nordiska produktionsbolag samt filmprojekt med anknytning till de nordiska länder är behöriga att skicka in en ansöka senast den 6 juni.

IDFA Bertha Fund Classic

Har du ett kreativt dokumentärprojekt som använder ett starkt visuellt förhållningssätt för att berätta rörande och övertygande berättelser med potential att nå en global publik? Sök denna fond om ditt projekt är i utveckling eller produktion med möjlighet som filmskapare att få ett skräddarsytt stöd med chansen att bli ansluten till fondens professionella nätverk samt ekonomiskt stöd på €7500 respektive €25 000 per projekt. Sista ansökningsdag sker den 10 juni.

Script Pitch + Interfilm 39 Short Film Festival BERLIN

Har du längtan efter att vara en del utav filmfestivalen i Berlin under hösten? Passa på att skicka in en ansökan både till Script Pitch Workshop samt lämna in ditt bidrag till kortfilmsfestivalen. Sista ansökningsdag är den 15 juni.

Konstnärsnämnden Internationellt Utbyte och Resebidrag

Syftet med diverse bidrag från Konstnärsnämnden för internationella utbyten samt resor är att stödja konstnärers möjlighet att skapa, utveckla och fördjupa kontakter i utlandet. Glöm inte att skicka in en ansökan senast den 5 september.

CPH: DOX Talangutvecklingsprogram

Ta del utav CPH: DOX:s talangutvecklingsprogram som uppmuntrar kreativt risktagande och skapande som hyllar råa talanger, underlättar samarbete över gränser och stödjer visionärer som är angelägna om att utforska nya innovativa uttrycksformer i berättandet om vad en dokumentär kan vara i en digital tidsålder. Med ansökningsfrist den 22 juni.

Avbryt

Lämna en kommentar