Pitch Your Heart Out 15 oktober

Den här bilden har en lila bakgrund och visar fyra runda porträtt av personer, där alla är i svartvitt. Bredvid porträtten finns en illustration av en gammaldags mikrofon.

På tisdag den 15 oktober kör vi Pitch Your Heart Out i Helsingborg tillsammans med Filmskaparsnack om AI i manusprocessen. Vi har bjudit in Nicola Camoglio och Kaan Orgunmat – manusförfattarna som fått Helsingborgs Kulturförvaltnings första manusresidensplatser. Under sex veckor i september-oktober har de bott i staden och jobbat med sina manus med möjligheten att utforska hur de kan använda AI-teknik i sina kreativa processer. Nu är det dags att höra deras personliga reflektioner och lärdomar! Kom och snacka film och AI med oss – kanske finns det något du själv kan ha glädje av i ditt arbete?

Känner du dig osäker på vad AI egentligen är och hur landskapet ser ut just nu? Du kan vara lugn: BoostHBG:s Bjarke Pedersen kommer att inleda med sin crash course ”AI-Curious” i miniformat. Läs mer om eftermiddagen och anmäl dig här!

Dags för en presentation av kvällens pitchare:

Mathias Olofsson

Från hobbyfilmare, till filmstudent, till nollbudgetfilmskapare med höga ambitioner. Med en fäbless för skruvad humor, mörker och galenskap tar jag mig an aktuella och ibland provokativa teman med både nyfikenhet, allvar och galghumor. Kommer pitcha Tourettes-filmen/serien: Williams Greatest Hits.

Julia Stranovska

”Jag är en filmskapare, författare och konstnär som gillar att sätta färgstarka världar i centrum. Efter en utbildning i fri konst och några inspirerande år av frilansande inom film har jag långa listor med projektidéer sparade. Ett av dem startades i somras; jag möttes med HBTQ konstnärer i Italien genom fonden Culture Moves Europe och utbytte både erfarenheter samt högar med målningar. Min pitch är kopplad till den upplevelsen, och jag ser fram emot att berätta mer i person!”

Alexandar Miodrag

Alexandar är en manusförfattare från Helsingborg. Han tog examen från Story Academy 2023 och har bland annat skrivit ett avsnitt av miniserien Min farsa kan knocka Bobby Fischer och skrivit/regisserat en kortfilm som nu är i postproduktion.

David Alkhed

David är en 24 år gammal filmskapare från Eslöv. Han har studerat film på LBS gymnasium i Lund, och har nyligen tagit examen från högskolan Dalarna där han har studerat programmet manus för film och tv. David intresserar sig för hur film som ett konstnärligt medium kan fånga händelser från ett mycket subjektivt perspektiv med hjälp av ljud och bild. Hans tidigare filmer, Denna lilla ritual och Svarta dagar, exemplifierar detta intresse för subjektivitet och introspektion.

Avbryt

Lämna en kommentar