DIGITALT SAMTAL: Från Idé Till Verklighet – Hur boostar du ditt dokumentärprojekt?

Inspelning av ett panelsamtal på Dunkers kulturhus 19 oktober 2020. (OBS Klippet som visade är ej med i inspelning pga upphovsrätt)

Ett samtal om hur prototypande kan vara en väsentligt process för att ta ditt projekt från idé till realisation genom utforskande, testande och möte med publik. Annika Fredriksson berättar om sin dokumentärfilm ’Lämnad’ i samtal med dokumentärfilmskonsulent Lisa Nyed, Film i Skåne och Hillevi Gustafson, community developer på BoostHbg. Modererat av Elin Kamlert.

Inspiration och tips kring hur du kan tänka om prototypande i dina egna processer och vilka verktyg som finns för att omsätta tanke till verklighet. Hur olika verksamheter och stödfunktioner hjälper i olika stadier, vad vi letar efter och kan hjälpa dig med.

Medverkande i samtal:

Annika Fredriksson är dokumentärfilmare och pedagog, medlem i filmkollektivet RåFILM samt kursansvarig för Glokala Folkhögskolans filmutbildningar i Malmö. Sedan 2018 har Annika följt sin syster som blev lämnad av sin sambo tre veckor efter förlossningen. En intim dokumentärfilm (fortfarande under produktion) som speglar många ensamstående kvinnors historia.

Lisa Nyed är konsulent för dokumentärfilm på Film i Skåne och har sedan 2015 samproducerat dokumentärprojekt både i utveckling och produktion, för de flesta audiovisuella plattformar och i olika längd och format. Som konsulent är hon även rådgivare i strategiska beslut om distribution och festivallansering och är initiativtagare till bland annat dok.elevator, en regional workshop inom dok.incubator.

Hillevi Gustafson är community developer på BoostHbg. Hon arbetar för att utveckla möjligheter för regionala kreatörer att utforska och att optimera konstformen av storytelling för att hålla sig relevanta i ett föränderligt medielandskap. Hennes fokus är att skapa tillfällen för nätverkande och gemensamt lärande.

Moderator: Elin Kamlert är dokumentärfilmsproducent, baserad i Malmö. Hon har producerat dokumentärer för bio och tv sedan 2012. Hon är också sedan 2020 ordförande för Oberoende Filmares Förbund.

Avbryt

Lämna en kommentar