De får manusstipendium och residensplats i Helsingborg

Porträttbild av Kaan Orgunmat och Nicola Camoglio mot en lila bakgrund med texten "manusresidens"

Nu kan vi stolt presentera de utvalda författarna till höstens manusresidens i Helsingborg: Kaan Orgunmat och Nicola Camoglio. Utöver ett vistelsestipendium på 65.000 kronor får de även chans att bo, arbeta och utforska digitala verktyg i sin skrivarprocess.

Tidigare i våras utlyste Helsingborgs kulturförvaltning stadens första residens för professionella manusförfattare med BoostHBG som arrangör. Ansökan var öppen för manusförfattare från hela Sverige och de sökande skickade in ett första utkast till långfilm eller pilot till en TV-serie. Detta är det första manusresidenset i Sverige med fokus på att utforska hur digitala verktyg, till exempel Unreal, kan stärka manusförfattarnas skapandeprocess, vision och projekt.

Nu har juryn bestående av Baker Karim (regissör och filmproducent), EliSophie Andreé (manusförfattare och dramatiker), Gunnar Eriksson (programansvarig Film & TV Lindholmen) Hillevi Gustafsson (manusförfattare och Screen Industries Strategist för BoostHBG) gjort sitt val. Under sex veckor i höst får Kaan Orgunmat och Nicola Camoglio arbeta vidare med sina manus i Helsingborg.

– Att bli utvald för manusresidenset är en uppmuntrande bekräftelse och en spännande möjlighet att fördjupa mig i skrivprocessen. Det är dessutom en välbehövlig dos moraliskt stöd mitt i det ibland krångliga och ensamma manusförfattandet, säger Kaan Orgunmat, manusförfattare och regissör från Malmö.

Kaan Orgunmat är manusförfattare, regissör och även fotograf, ljussättare och klippare. Hans senaste kortfilm, The Wake Up Chirp, visas på festivaler och belyser känsliga och tabubelagda ämnen.

Nicola Camoglio är manusförfattare, regissör och producent baserad i Göteborg. Han debuterade med filmen The Eye of the Beholder år 2019. Hans senaste kortfilm A Barren Path har visats på den prestigefyllda festivalen Visioni Italiane i Bologna.

– Det kändes fantastiskt att bli antagen till residenset i Helsingborg. Jag ser fram emot att prova nya tekniska verktyg och experimentella utvecklingsprocesser. Att ha tid och möjlighet att fokusera på manusskrivandet händer inte ofta, säger Nicola Camoglio.

Vi ser fram emot att följa deras processer under hösten!

Avbryt

Lämna en kommentar