48 deltagare, 4 talare, 7 VR-verk och en massa pepp!

labb 0 = Story

Två peppande dagar med världens bästa crowd! Ja det är så vi på Boost vill beskriva vårt VR Labb 0 = Story som gick av stapeln helgen 20-21/08.

På plats under helgen fanns förutom en massa grym kompetens bland deltagarna fyra duktiga proffs med näsa för VR och Storytelling på plats.

Transmedia proffset Alison Norrington som ledde Labbet är författare/producent samt grundaren till Storycentral som är ett Londonbaserat produktionsbolag med fokus på berättandet. Under helgen charmade hon alla med sin sköna personlighet samt guidade deltagarna i storytelling.

FN:s VR guru Gabo Arora intog scenen för att berätta om sin VR-process med sitt senaste projekt Clouds over Sidra. Projektet har lett till att FN nu vill använda sig av VR vid toppmöten för att influera beslutstagare. Du kan lyssna på Gabos VR snack från The Conference här.

Upplevelsedesigners Katy Newton flögs in med kort varsel då Jessica Brillhart fått förhinder. Men trots sin jetlag bjöd Katy både på sig själv och sin kunskap. Härligare person får en leta efter! Katy använder sig av innovativ teknologi för att ta fram nya former av storytelling som kan skapa publikengagemang. För närvarande jobbar Katy med att ta fram prototyper av verktyg för storytelling inom virtual reality. Här kan du se hela Katys snack från Labb 0!

På lördag eftermiddag knackade upplevelsedesignern Jakob La Cour från Khora på vår dörr. Med sig hade han sin 360° kamera och så bjöd han på ett hejdundrande snack om utmaningarna samt möjligheterna med skapa 360° och VR-verk. Plus att han tog sjukt grymma bilder i 360° på alla deltagare som du bara MÅSTE kolla in glöm inte att du kan snurra filmen med pilen/handen. Här hittar du mer om Jakob 🙂

Förutom (förhoppningsvis) inspirerande föreläsningar fick deltagarna testa på massor med VR-verk (med en och annan wifi störning, sorry!) samt protypa sina egna VR-verk i analogt. Ja det var klippa, klistra och rita som gällde! Och tro oss, det funkade alldeles utmärkt.

Tack alla som kom och gjorde Labb 0 = Story till en riktigt bra helg, vi ser framemot fler VR möten inom en snar framtid!

/Boost Crew

Avbryt

Lämna en kommentar