M.C. Dirty Snow

M.C. Dirty Snow

2012 började Lina Linde att etablera hennes karaktär M.C. Dirty Snow, en rappare av sanning och manslukerska. Dirty Snow skapade Snuskiga Akademien och blev dess naturliga ordföranden. Ledamöterna var många och innehöll personer som konstnär Ylva Maria Thompson, snuskrapparen Rikard ”Skizz” Bizzi och många Malmöbaserade kulturpersonligheter.

Snuskiga Akademiens hemsida påminner misstänkt mycket om Svenska Akademiens och precis som den sistnämnda producerade M.C. Dirty Snows akademi en egen ordlista som både finns på webben och som bok. Snuskiga Akademiens ordlista.

Dirty snow finns på Facebook, både som vän och med en fanpage samt på Twitter. Hennes webbisodes för Snuskiga Akademien finns på hemsidan och Youtube och hon fick stor uppmärksamhet i pressen där hon alltid deltog i karaktär.

M.C. Dirty Snow är ett perfekt exempel på det transmediala berättandet. Lina Linde skapade utifrån sin karaktär ett berättaruniversum som samexisterade i den verkliga världen. Ur detta berättaruniversum skapades flera projekt i olika kanaler, som tillsammans bildar helheten Dirty Snow.

Boost Hbg hjälpte projektet via workshops, program och finansiering.

Mer information om Snuskiga Akademien.
Dirty Snows Youtube-kanal

Länkar till Boosterbjudanden som hjälper dig om du vill skapa ett liknande projekt