Gabriel Klint

Döden, hur paratar man om döden? Ska vi prata om döden? Är vi rädda för den? Gabriel Klint är ett nystartat transmediaprojekt som rikatar sig till ungdomar med syfte att människor ska bli mindre rädd för döden och lyfta tabun kring både döden, självmord och övernaturliga upplevelser.

gabriel_klint

Samlingspunkt för projektet är webbsidan Borgen Där får ungdomar chans att prata med varandra, dela sina tankar samt stötta när det behövs. Förutom communityt kommer Gabril Klint även att finnas som en webbtv-serie. Just nu hittar du Gabriel Klint på deras webb, Facebook eller som trailer på youtube.

Bakom projektet står Amanda Romare, skaparen, regissören och kreatören!

Mer information på projektets hemsida: http://www.gabrielklint.com/

Äta, sova, dö

Äta, sova, dö

20 åriga Raša bor hemma med sin sjuka pappa. Hennes äventyr med arbetsförmedlingen, tidigare kollegor och nya arbetsplatser efter att ha blivit av med jobbet, vann Guldbaggar för bästa film, bästa manus, bästa regi och bästa (kvinnliga) huvudroll 2012. Gabriela Pichler stod för regi och skrev manus, tillsammans med Film i Skåne hjälpte vi henne att göra filmen möjlig.

Folded Letters

I Folded Letters följer Caroline Ingvarsson på nära håll några personer som har förhållanden med män som sitter i fängelse och låter oss ta del av deras vardag och ofta extrema livsöden. Caroline har i flera år arbetat med projektet och på Boost ser vi med spänning fram emot det färdiga resultatet. Håll utkik här på vår hemsida för mer information när filmen är färdig.

Caroline Ingvarsson och Caroline Drab

Caroline Ingvarsson är uppvuxen i Malmö.  Carolines senaste korfilm Under Rymdskeppet hade världspremiär på Toronto International Film Festival, 2015 och var nominerad till 1km priset på Stockholms Film Festival 2015.  Carolines kortdokumentär Hundvakten (2014), har rest till flertal festivaler de senaste året. Caroline var delaktig i Boosts Pure Fiction 2015, där hon utvecklade långfilmsdramat Fear, hon har tidigare även varit en del av Programmet.

Caroline har en examen från Sydney Film School i dokumentärregi och en masterexamen i Broadcast Journalism från City University London.

Caroline Drab är Caroline Ingvarssons producent. Just nu arbetar hon med utvecklingen av dokumentären Folded Letters i regi av Ingvarsson samt är i post-produktion med kortfilmen Mr. Sugar Daddy av Dawid Ullgren.

Drab startade sin karriär på den erkända Hollywood agenturen WME2 i Los Angeles efter examen i TV Produktion från University of Florida, i USA.

Caroline har en Masterexamen i Film & Media Producing från Lunds Universitet.

TPB AFK

The Pirate Bay Away From Keyboard

Introduktionstexten i början av Away from keyboard säger allt:

I 2000-talets tidiga år växer The Pirate Bay till att bli världens största webbplats för fildelning. 2008 stäms sidans upphovsmän av Hollywood och medieindustrin. Den här filmen följer The Pirate Bays grundare, Gottfrid Svartholm Warg, Fredrik Neij & Peter Sunde.

Simon Kloses dokumentär är inte bara en film om en sökmotor som förändrade medielandskapet för alltid. Det är en avskalad skildring av tre väldigt olika personligheter och slitningarna emellan dem medan de håller en enad front mot en av världens starkaste konglomerat. Vi var med på ett hörn. Thoho!

Hundvakten

Hundvakten av Caroline Ingvarsson

Caroline Ingvarssons rörande och humoristiska 14-minutersporträtt av en man vars huvuduppgift om dagarna är att passa en hund är vi stolta att vara en del av. Det är en berättelse om längtan, drömmar, ungdomens passion, hjärtesorg, åldrande och minnenas betydelse. Vackert.

Caroline Ingvarsson vann bland annat 2:a pris i USA:s största Internationella kortfilmsfestival Palm Springs 2014, i dokumentärfilmsklassen för Hundvakten. Den visades också i programpunkten Årets bästa kortfilmer, på Bergmanveckan på Fårö samma år.

The Journey

migrantjourneys.com

The Journey är ett projekt av Neil Bell och Simon Hult. Projektet består av en web-dokumentär, mobilspel och en serie brädspel med syftet att förmedla flyktingars verklighet på deras resa till Europa. Ett flertal fotografer och konstnärer är inblandade och hjälper till att förmedla situationen för de tusentals människor som tvingats till flykt.

Projektet vill också visa på hur viktig emigration historiskt har varit för olika delar av världen, skapa en ökad förståelse för människor som är nyanlända i Europa och få människor att se ett mångfacetterat samhälle som en tillgång.

www.migrantjourneys.com

the_journey_braedspel

Ghost Rockets

Bild från dokumentären Ghost Rockets av Michael Cavanagh och Kerstin Übelacker

I grunden är Ghostrockets en dokumentär om föreningen UFO-Sverige, grundad 1970, som har vunnit bland annat militärens förtroende som en seriös organisation genom deras devis ”forskning – inte spekulation”. Ett fall har dock gäckat föreningens ordförande, journalisten Claes Svahn, i många år. Spökraketerna som det för första gången rapporterades om 1946. Med hjälp av tidigare hemlighetsstämplat material som militären nu släppt beger sig Clas och några medhjälpare med samma mål ut på en expedition för att lösa gåtan.

Där har du stoff för en spännande dokumentär, men Michael Cavanagh och Kerstin Übelacker var inte nöjda med att bara göra en fantastisk film. Tillsammans med Asta Wellejus har de skapat ett öppet arkiv för de 1000-tals militära dokument som gör det här mysteriet till ett av världens mest väldokumenterade fall av oidentifierade flygande objekt. Där kan vem som helst vara med och söka efter ledtrådar och mönster på ett sätt som hade varit omöjligt för en enskild person men som blir möjligt genom samarbete. Att det också går att dela sina teorier gör inte sidan mindre underhållande och intressant.

Utforska Ghost Rockets

Ghost Rockets Facebook

Ghost Rockets Twitter

Ghost Rockets Wikipedia

M.C. Dirty Snow

M.C. Dirty Snow

2012 började Lina Linde att etablera hennes karaktär M.C. Dirty Snow, en rappare av sanning och manslukerska. Dirty Snow skapade Snuskiga Akademien och blev dess naturliga ordföranden. Ledamöterna var många och innehöll personer som konstnär Ylva Maria Thompson, snuskrapparen Rikard ”Skizz” Bizzi och många Malmöbaserade kulturpersonligheter.

Snuskiga Akademiens hemsida påminner misstänkt mycket om Svenska Akademiens och precis som den sistnämnda producerade M.C. Dirty Snows akademi en egen ordlista som både finns på webben och som bok. Snuskiga Akademiens ordlista.

Dirty snow finns på Facebook, både som vän och med en fanpage samt på Twitter. Hennes webbisodes för Snuskiga Akademien finns på hemsidan och Youtube och hon fick stor uppmärksamhet i pressen där hon alltid deltog i karaktär.

M.C. Dirty Snow är ett perfekt exempel på det transmediala berättandet. Lina Linde skapade utifrån sin karaktär ett berättaruniversum som samexisterade i den verkliga världen. Ur detta berättaruniversum skapades flera projekt i olika kanaler, som tillsammans bildar helheten Dirty Snow.

Boost Hbg hjälpte projektet via workshops, program och finansiering.

Mer information om Snuskiga Akademien.
Dirty Snows Youtube-kanal

Länkar till Boosterbjudanden som hjälper dig om du vill skapa ett liknande projekt