Jennifer Malmqvist – Döttrar

Erfaren regissör och manusförfattare utbildad vid Fridhems Folkhögskola, filmlinjen på Skurups Folkhögskola 2002-2004 samt studerat regi på Polska Nationella Filmskolan i Lodz. Hennes kritikerrosade kortfilm ”On suffocation” tilldelades bästa nordiska kortfilmpriset på Nordisk Panorama, Pixel Talent Award och vann bästa kortfilm på Guldbagge Galan 2014. För Jenifer är mötet med publiken ett av de bästa elementen i filmskapande och drivs av ett personligt behov att göra film när hon funnit något som kräver att berättas.

Om projektet: Döttrar är ett dokumentärprojekt om hur det är när en familj drabbas av självmord. Tre systrar förlorade sin mamma när de var små barn. Nu är systrarna unga vuxna med sorgen som ständig skugga men med livet framför sig. Projektet startades 2011 och vill bryta tabut som fortfarande finns kring psykisk ohälsa och självmord.

Under projektperioden hos BoostHbg vill Jenifer utforska ett uttryck som ska vara specifikt och eget för just den här filmen, samt en metod för att engagera målgruppen i utvecklingsprocessen.