Rasmus Eriksson – Talangdagarna på Fårö 2017

Kanske har du sett alla Bergmans filmer, kanske har du bara hört filmvetarna slänga runt hans namn. Hur som helst så har filmfestivalen och talangdagarna onekligen en stark anknytning till Bergman, men det är mycket mer än så.

Det spelar ingen roll om du är filmfotograf, regissör eller klippare, du borde söka hit. För här kommer du möta filmskapare med år av erfarenheter och de som precis börjat sin resa. De som göra genrefilm och de som bara gör konstfilm. Ditt späckade schema kommer bestå av upplyftande workshops, intressanta masterclasses och inspirerande förhandsvisningar. Men bara att få möjligheten att vara där, ta del av alla nya perspektiv, vinklingar och erfarenheter kommer inte bara göra dig till en starkare och bättre filmskapare, du kommer också lämna ön med nyfunna vänner, nya projekt och glödande inspiration.

För filmskapandet kan i sina stunder bli ensamt, långa ansökningsprocesser, intensiva inspelningsdagar och timmar instängd i ett mörkt klipprum. Men det är bland annat här på Bergmanveckan och talangdagarna som du blir påmind om att du inte är ensam. Så funderar du på att söka nästa år? Då lovar jag dig, bara du har ett brinnande intresse för film, ett driv och vilja att berätta historier så kommer du höra hemma här.

Rasmus Eriksson