Pollyanna Popermajer på Göteborgs Filmfestival

Drake på röd bakgrund och Pollyanna på scen

Fredag den 27 januari slängde jag ryggsäcken över axeln och hoppade på tåget mot Göteborg med kaffekoppen i högsta hugg. Några timmar senare var jag framme och begav mig direkt till Göteborgs Filmfestivals festivalkontor för att hämta ut min ackreditering för festivalen. Snorig av kylan stod jag lite nervöst mellan två konsulenter från SFI och SVT och kände redan av att jag var på ett av Sveriges största filmevenemang. Ner för trappan ut mot gatan krockade jag in i Ruben Östlund, och nu också lite generad gav jag mig ut på stan i väntan på mitt första filmpass för festivalen.

Klockan 17.30 var det nämligen dags för premiärvisningen av kortfilmspasset On The Edge, där min film Tell you about: the birds and the bees, sagittarius rising hade premiär. Det var så otroligt roligt och mäktigt att få gå in i en fullsatt biosalong och veta att alla snart skulle få se mitt arbete. Mellan filmerna presenterades varje regissör, och jag hade såklart inget vettigt att säga, så som det ju oftast blir när nerverna slår på. Kortfilmspasset bjöd på både högt och lågt, tungt och lättsamt, och var absolut en perfekt start på festivalen för mig.

Sedan bjöd kvällen på lite mingel, middag med bekanta och vänner och ett meet-up med min gamla filmutbildning som varje år besöker festivalen. Kvällen avslutades med festivalens invigningsfest.

Lördagen bjöd på ytterligare kortfilmspass, och sedan nätverksmiddag med Boost. Jag blir lätt nervös och reserverad bland nya ansikten, men kvällen blev väldigt lyckad och bjöd på många roliga samtal. Nu är det några fler som rör sig i samma bransch i regionen som jag känner till lite bättre och gärna träffar och nätverkar med igen, och det känns givande och kul.

På söndagen var det dags för den stora kortfilmstävlingen Startsladden. Det kändes så stort att få sitta i en så stor salong igen efter pandemitiden, och att få dela reaktioner och applåder med publiken. Några filmer föll mig i smaken, andra lämnade frågetecken. Och det är precis så det ska vara, tänker jag.

Tusen tack till Boost för möjligheten att resa till festivalen och att få vara på plats för min egen filmvisning!

Med vänlig hälsning, Pollyanna