Miranda Moeschlin på Fårö talangdagar

Under fem dagar samlades jag och 23 andra deltagare från olika regioner i Sverige i semesterbyn Sudersand där vi till största delen av tiden hängde i en liten biograf, där vi bland annat hade flera regissörsbesök och filmvisningar.

I början av sommaren fick jag genom Film i Skåne och BoostHbg åka till Talangdagarna på Fårö som arrangeras i samband med Bergveckan.

Miranda på Fårö
Miranda på Fårö

Det blev snabbt ett intensivt virrvarr av föreläsarnas och deltagarnas filmskapande.
Från morgon till sen kväll hade vi föreläsningar, work in progress­visningar, work­shops och små uppgifter som vi gjorde innnan vi gick och la oss.

Det kändes som att springa runt på filmfestival; att snabbt slänga i sig en macka innan nästa film ska börja för att se allt som en bara hinner, att hela tiden få nya inputs och att veta att ännu fler väntar så fort den nuvarande tar slut.

Och det är just det som var det bästa med talangdagarna; även om inte varje enskild programpunkt gav mig massa nya intryck så blev den sammantagna upplevelsen av alla föreläsningar och ständiga samtal med de andra deltagarna om vad man upplever det som gav mig mest. Att vara på talangdagarna var en kreativ liten bubbla som jag trivdes mycket bra i!

En av de saker vi fick göra var att alla deltagare skulle visa upp en egen film och prata lite om den. Det var ett fint sätt att lära känna varandra lite mer och förstå vad alla brann för att jobba med. För egen del är jag väldigt glad att jag fick visa upp en trailer från min dokumentärfilm som jag jobbar med. Tidigare har jag visat upp den och pratat om filmen med min klass från Filmlinjen på Fridhems Folkhögskola som jag precis gått ut, men det gav något nytt att visa den till personer som inte visste något om mig eller mitt filmskapande. Det gav mig lust att fortsätta jobba med den och att visa den färdiga filmen till ännu fler.

Om jag skulle ge ett tips till alla andra som kommer att vara på talangdagarna så är det att vara ärlig och sann mot dig själv i vad du tycker och tänker, på en sån här plats kommer du att överösas med intryck och olika metoder som lätt kan bli overload i hjärnan, vet du vad du vill kan du lätt plocka med dig de delar du känner ger dig något!

Mötet med alla fina personer på Fårö fick mig att åka därifrån med en enorm lust att fortsätta jobba med film och en stor förhoppning att jag kommer träffa och jobba med dem alla igen!

Miranda Moeschlin