Camilla Hoffmann på Oscarsgalan i Köpenhamn

Imperial Biografen Köpenhamn

Hej! Jag heter Camilla och praktiserar här på BoostHBG vilket jag älskar. Jag är kreativ och har alltid haft en passion för storytelling i olika former. På senaste tiden har jag fått en otrolig nyfikenhet för filmskapandet. På BoostHBG får jag möjlighet att fördjupa mig i mina passioner som omfattar visuell kommunikation, grafisk formgivning, fotografi, redigering, och marknadsföring. Likaså fokusera på kreativa och innovativa kampanjer och komma ut ur min komfortzon där jag vågar testa nya saker för att utvecklas.   

Mina resor och äventyr är en stor del utav mig som hjälpt mig med självinsikt, kreativitet och jag har lärt känna mina styrkor samt begränsningar. 2018 ställde jag ut Cosmic WonderLand, en fotoutställning på Dunkers kulturhus, som behandlade just ämnen kring självkännedom och att utvecklas.  

Jag har alltid älskat filmiska berättelser, speciellt Tim Burtons. Och jag tycker mycket om att kunna dyka ner i biosalongen, känna lugnet och tystnaden som gör att den kaotiska världen utanför försvinner. Hur filmen kan ge mig möjlighet att träda in i en helt annan värld.  

Den 12 mars kollade jag på live-streamningen av Oscarsgalan på Imperialbiografen i Köpenhamn, läs min reflektion från evenemanget nedan: 

 

Klockan närmar sig 19:45, luften är kall och krispig med snö som svävar runt.  Det samlas folk utanför biografen med längtan inför den magiska och glamorösa kvällen. Det är nämligen dags för årets Oscarsgala – live från Dolby Theatre i Hollywood, Los Angeles. 

Det är ett otroligt populärt event i Köpenhamn där folk samlas med nära och kära uppklädda i vackra glittriga och glamorösa klädesplagg för att ta del utav live-streaming i den klassiska biografen Imperial. Den rymmer 1002 platser som blir bokade.  

Eventet börjar med live-musik där det bjuds på champagne och Oscars-inspirerande efterrätter samt tapas. Stämningen är upplyftande och energifylld genom hela natten fram tills klockan 05 på morgonen och är härlig att befinna sig i. Innan live-streaming går igång visas filmen The Fabelmans som är Spielbergs senaste masterpiece – en väldigt personlig sådan.  

Det var en historisk natt då Indien vann två statyetter för Best Original Song Naatu Naatu som också var med som uppträde under eventets gång samt bästa dokumentär The Elephant Whisperer som jag varmt kan rekommendera. Brendan Fraser gjorde en stark comeback och vann sin första statyett för sin roll i The Whale som är en otroligt fängslade film. 

 Michelle Yeoh (Everything Everywhere All At Once) vann sin första statyett och är den första asiatiska kvinnan som någonsin vunnit en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll. I hennes tal berättade hon att det aldrig är för sent utan att drömmar kan bli en verklighet oavsett ålder. 

Ke Huy Quen som också var med i Everything Everywhere All At Once vann sin första Oscar för bästa manliga biroll. När han tog emot sin statyett ändades energin i salen, hans tal var så ärligt, ödmjuk och känslosamt. Det var svårt att hålla glädjetårarna, jag kunde känna genom skärmen hur detta betydde ALLT för honom. Hans styrka och uthållighet för allt han kämpat med och som lett honom till en fenomenal Oscars-belönad skådespelare. 

Det var också historisk att Rubens Östlund film Triangle Of Sadness blev nominerad till bästa internationella film, bästa manus och bästa regissör. Men det var den tyska filmen All Quiet On The Western Front som slog stort och vann för bästa internationella film, produktionsdesign och filmfoto. 

Genom alla överraskningar under kvällens gång var nog det som startade mest konversationer – den champagnefärgade mattan. Det var många blandade reaktioner då den röda ikoniska mattan uteblev, en 62 årig tradition som har avbrutits. Trenden med den välkända röda mattan skedde redan året 1922 då Robin Hood hade premiär. 

Academy Awards Organisations som bestämt denna drastiska ändring ville att den champangefärgade mattan skulle påminna om en strand med en mjuk solnedgång och ge besökarna en lugnande känsla vilket man kan undra varför det skulle vara praktisk idé då Oscarsgalan är känd för den ikoniska röda mattan? Årets matta försämrade kvaliteten då många utav stjärnorna klädde sig i vita och beigea nyanser vilket resulterade i att de såg bleka samt urtvättade när man kollar i efterhand på pressbilderna men också under events gång, sist men inte minst för att nämna all smuts som mattan drog till sig. Mattbeslutet som Academy Awards Organisations tog har fått otrolig mycket kritik. 

Vad tycker du om att den ikoniska röda mattan i Hollywood kanske försvinner? 

 

/Camilla Hoffmann