Vilka typer av projekt är relevanta?

BoostHbg riktar sig till de digitala audiovisuella produktionsbranscherna och projekten som vi stöttar måste ha relevans för frågorna som vi utforskar. Anledningen vi säger detta är för att vårt uppdrag som resurscenter betyder att vi vill kunna utvinna lärdomar tillsammans med dig som kreatör som sen gynnar vårt gemensamma community. Vi är öppna för olika och nytänkande projekt som kanske inte helt enkelt passar in i en kategori, så länge lärdomarna om audience empowerment och content overload kan extrapoleras till våra kärnbranscher.

Realistiska mål

Projekt som är relevanta kan vara filmer, spel av olika slag, tv serier, och berättelser som överskrider dessa gränser. Men kom ihåg, just detta stödet är inte menat som ett produktionsstöd. Det betyder att de pengarna du får får oss inte ingår i en produktionsbudget som du sen väntar på att fylla ut med mer pengar. Detta är snarare ett steg innan du får de stora pengarna, som ett sätt att hjälpa dig koppla på eventuell finansiering.

Det du vill åstadkomma under din projektperiod med BoostHbg ska realistiskt kunna åstadkommas med pengarna du får. Processen börjar när du får beslutet och det handlar om att använda den tiden till fullo.

Testa ditt projekt mot en publik

Processen måste på något sätt innebära att du vågar testa ditt projekt mot en publik. Detta ser ut på många olika sätt kan vara en stor bred publik eller några få nyckelpersoner. Kanske om ditt mål är att skapa ett spel, testar du det genom att skapa en analog prototyp som du testar med ett gäng personer runt ett bord. Kanske vill du utforska hur du berättar din story på bästa sätt och vill utveckla en del av ett manus tillsammans med din målgrupp? Kanske vill du visa att din TV serie är nästa Skam och du skapar en pilot som läggs upp på Instagram? Vi är öppna för många olika typer av processer så länge det relaterar till de centrala frågeställningarna.  Det handlar om att våga bjuda in till feedback och nå dina mål genom att hitta rätt steg att ta.

Du kan läsa om projekten som vi stöttat här