Lär dig skapa en interaktiv berättelse!

Boost har äran att öppna upp sina dörrar för det malmö baserade spelbolaget Ozma som håller en workshop i Twine – ett open source-verktyg för interaktiva, icke-linjära berättelser <— 🙂 

Under workshopen går de igenom vad interaktiva berättelser är, hur du kan bygga sådana, och hur du använder Twine för att realisera din idé. Twine är också ett utmärkt verktyg för att skapa prototyper till interaktiva upplevelser och spel. Under workshopen har du möjlighet att börja skapa ett verk som du sedan kan arbeta vidare på. Hur kul låter inte det?

Workshopen hålls på svenska av Bobbi A Sand och Karin Ryding från Ozma Games, i samarbete med oss på Boost.

Workshopen är gratis och det finns 12 platser. Du måste vara bosatt i Skåne och skicka in en ansökan för att få en plats.

Ansök här

Att tänka på:
Du måste ta med dig en egen dator till workshopen 🙂

Workshopen är en del av projektet “Den Tysta Staden” som drivs med stöd från Region Skåne. Som en del av detta projekt arbetar Ozma med att skriva ett manus till ett äventyrsspel med samma namn där frågor om utanförskap, socialt arv och normbrytande kärlek ställs i centrum. Följ processen med projektet här.

  • Datum: 29 Mars
  • Tid: 15:00
  • Adress: BoostHbg finns på Dunkers kulturhus V4 (till höger) 
  • Kungsgatan 11, 252 21 Helsingborg

Efter workshopen har du även möjlighet att stanna kvar och lyssna på ett riktigt grymt panelsamtal med namnet – Using Feminist Strategies when Writing for Games 🙂

/The Boost Crew

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *