Labb 0 = Story (OBS! Labbet är nu fullt)

labb0 Helgen den 20-21 augusti är det äntligen dags för mer VR med oss på Boost! Vi välkomnar folk från alla konstnärliga discipliner och andra nyfikna att vara med när Jessica Brillhart, Googles alldeles egna VR-makare, och Gabo Arora, FNs VR guru med flera prisvinnande VR verk under bältet, kommer till oss för en intensiv helg kring storytelling för VR.    

Nytt format – nya röster – nya berättelser!

Tillsammans med dig vill vi utforska själva berättandet för VR. Under en hel helg får du klämma, känna och uppleva VR verk samt lära dig mer om berättartekniker. Det finns också möjlighet att testa VR kameror och teknik. Våra internationella VR-experter finns på plats hela helgen och bjuder på föreläsningar och feedback. Och du kommer så klart kunna nätverka med intressanta personer för framtida VR-samarbeten. Vi räknar med 40-50 deltagare. The more the merrier!

Labb 0 är ett förberedande labb inför en större VR satsning vi gör under 2016-2017 där utvalda deltagare kommer att gå igenom hela processen att skapa verk för VR.

Förkunskaper: Nyfikenhet! Du behöver inte ha någon erfarenhet inom området eller ha en massa tekniska kunskaper. Obs! Du behöver ej vara filmare – vi välkomnar personer från alla konstnärliga discipliner och andra områden.

What’s in it for you?

  • En unik chans och två fullspäckade dagar att uppleva flera VR verk och lära dig om berättande för VR
  • Tillgång till några av de mest efterfrågade VR experterna i världen
  • Skapa möte mellan dig och personer med olika bakgrunder för utbyte av erfarenheter för framtida samarbeten
  • Du får testa, analysera och fundera kring hur just du kan skapa framtidens berättelser för VR
  • Det finns möjlighet att göra en analog prototyp för ditt första verk

Vem kan söka: Boost värnar om berättandets utveckling och vi riktar oss så klart mot kreatörer från alla delar av samhället oavsett kön, etnicitet, social bakgrund och/eller sexuell läggning. Om du är arbetslös eller har asylstatus kan du ansöka om resestipendier. Vi vill att just din röst hörs!

Plats: STPLN i Malmö

Deadline: 1 augusti

Anmälan: här anmäler du dig via ett formulär

Kostnad: Labbet är gratis om du bor i Skåne. Vi kommer att upplåta ett litet antal platser till personer utanför Skåne till en kostnad av 4 000kr. För mer info kontakta info@boosthbg.se

Om Jessica Brillhart och Gabo Arora
VR-höjdaren Jessica Brillhart från Google kommer introducera dig i 360°- från linjärt till cirkulärt berättande. Jessica är huvudfilmskaparen för VR på Google och har vart i en del av Googles “Creative Lab” sedan 2009. Hennes spjutspetts kompetens har tidigare bidragit till flera priser inom både kort- och dokumentärfilm. Sedan 2015 är hon en del av VR-teamet på Google.

Gabo Arora är förutom Senior Advisor vid FN en prisbelönt filmskapare. Han kommer prata om hur 360° kan komma att ändra våra perspektiv. Gabo har skapat UNVR.org, FNs egna VR labb och har regisserat och producerat VR-verken “Clouds Over Sidra”, ”Waves of Grace” and “My Mother’s Wing” Projekten har lett till att FN nu vill använda sig av VR vid toppmöten för att influera beslutstagare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *