WORKSHOP: Lär dig göra film med videoprototyper och H22 City Expo som kuliss – 21 och 22 juni

Den 21 och 22 juni bjuder vi på BoostHbg och våra kollegor på Spektra in till en workshop riktad till 15-25-åringar där du lär dig att snabbt testa en filmidé med hjälp av videoprototyper skapade med din smartphone.

Den första workshop-dagen 21 juni kommer vi fokusera på grunderna i manus och filmstruktur samt filmfoto med en inspirerande föreläsning av filmfotografen Benjamin Zadig. Deltagarna får därefter i grupp skriva/storyboarda en kortfilmsidé som på något vis ska använda H22 City Expo som kuliss. Därefter filmar deltagarna material till sina filmer med sina egna mobiltelefoner.

Under den andra workshop-dagen 22 juni börjar vi med en presentation av hur man enkelt kan klippa videoprototyper på sin smartphone med gratis-appen ”VN Video Editor”. Därefter klipper deltagarna sina filmer och vi avslutar med en gemensam filmvisning och mingel i Spektras lokaler på Dunkers Kulturhus. Workshopen sker inne i Teatersalen på Dunkers Kulturhus i Helsingborg. Vi bjuder på lunch båda dagarna och personal från BoostHbg och Spektra finns tillgängliga för feedback och råd under hela processen.

Datum och tid: tisdag 21 juni–onsdag 22 juni 09:00–17:30
Plats: Teatersalen och Spektra, Dunkers Kulturhus, Helsingborg

Anmälan: https://forms.office.com/r/k4AnzKUYRy
Sista datum att anmäla sig är den 15 juni.

  • Workshoppen är öppen för upp till 20 deltagare. Om fler än 20 anmäler intresse kommer ett urval göras. Övriga hamnar på väntelista och bjuds in om någon lämnar återbud.
  • Workshoppen är inriktad till dig som är 15-25 år.
  • Workshoppen hålls i teatersalen på Dunkers kulturhus i Helsingborg.
  • Om man anmäler sig förväntas man vara med båda dagarna eftersom workshoppen delvis är baserad på grupparbete.
  • Vi bjuder på lunch båda dagarna.
  • Workshoppen hålls på svenska.
  • Deltagarna förväntas följa Dunkers kulturhus värdegrund om alla människors lika rätt i ett mångkulturellt samhälle, både vad gäller deltagande på workshoppen och innehållet i filmerna som skapas.
  • Filmerna som skapas kommer visas för allmänheten under visningen i Spektras lokaler 22 juni och kan även komma att visas vid senare tillfällen.
  • Deltagarna filmar och klipper med sina egna mobiltelefoner. Det är därmed en förutsättning att deltagare tar med sin mobiltelefon till workshoppen och att man installerar de appar som rekommenderas för inspelning och redigering.

Om du har frågor är du välkommen att maila andreas@boosthbg.se