Filmvisning på tema skräck!

BoostHbg har den stor äran att bjuda regissörerna Jonna Nilsson och Granit Neziri för visning av sina kortfilmer på tema skräck! Filmerna Drip Drop och Virum  har uppmärksammats både internationellt och regionalt och kammat hem priser.

Efter filmvisningen hålls ett samtal med de båda skräck-regissörerna där de berättar om idéerna till sina manus. 

Innan filmvisningarna kl 18.30  finns det även möjlighet att prova skräckupplevelser i virtual reality (VR). Obs, läskigt på ett bra vis.

Fritt inträde så kom i tid för att få en plats 🙂

Om filmerna: 

Drip Drop (8 min)
En kvinna kommer hem efter jobbet och upptäcker att det inte längre finns något vatten i kranarna. Istället hörs ett fasansfullt muller från vattenrören. Sedan börjar det droppa.

Virum (11 min)
Ett gäng ungdomar studerar till sin kandidatexamen på campus ensamma över en helg helt ovetandes om att en zombieapokalyps sker utanför. Medan dom sitter och pluggar så skakar plötsligt hela byggnaden till och dom tvingas ta sig ut i panik för att där möta militärpersonal som kämpar mot zombies. Ungdomarna flyr i panik till stadion där den sista evakueringshelikoptern väntar.

Catatonic VR-upplevese (8 min av Guy Shelmerdine)  
Catatonic är en virtuell skräckupplevelse där du får följa med på en tur genom ett mentalsjukhus, fastbunden i en rullstol… Vågar du testa? OBS, 15 års åldersgräns.

Vad är VR?
Virtual reality eller som en kan säga på svenska virtuell verklighet är när du får uppleva en annan verklighet än den du traskar runt i varje dag. Med hjälp av teknik som Oculus Rift, Samsung Gear och Google Card board brillor bjuds du på en (ut)flykt in i en annan värld i 360° Det är en upplevelse bättre en TV. Titta upp, titta ner, vänd dig om, vad ser du?

Om regissörerna bakom skräcken: 

Jonna Nilsson (Drip drop)
Jonna är uppvuxen i Helsingborg och deltog i BoostHbgs program Programmet 2013, ett talangutvecklingsprogram som drevs tillsammans med Film i Skåne. Under 2014 deltog Jonna i det nationella talangutvecklingsprogrammet – Pure Fiction – som var ett 1-årigt program för kvinnliga regissörer som vill ta steget till långfilm. 2016 ansökte Jonna till Svenska Filminstitutets kortfilmsskräckssatsning It´s Alive  med filmidén Drip Drop och blev ett utav fem utvalda projekt

 Granit Neziri (Virum)

Granit är uppvuxen i Kopparberg och har bott de senaste tio åren i Bjuv. Han har skrivit manus till ett flertal kortfilmer tillsammans med sin kompanjon David Teymouri. Inom förloppet på bara några veckor går idén till en film till färdig produktion. Under inspelning sköter Granit både regi, kamera och postproduktion. Kortfilmen Virum kammade i våras hem pris för bästa film i åldersklass 25 och uppåt under Pixel – Skånes kortfilmsfestival. Granit driver även produktionsbolaget Red Circle Pictures som även tillhandahåller kamerauthyrning.

När: 13/11 <—
Tid:
18:30 – Prova skräckupplevelser i virtual reality (VR)
19:30-21:00 – Filmvisning och samtal
Plats: Röda Kvarn

Här hittar du Facebook eventet 

Arrangemanget är del av Helsingborgs stads Kulturvecka som pågår mellan 11 och 19 november. Läs mer om den här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *