Efter Inez: Filmvisning och regissörsbesök!

Denize och Filip har allt förberett: babysäng, barnvagn, små kläder, till och med bilbarnstolen är monterad. Barnet de väntar kan komma när som helst. Men på en sista rutinkontroll stelnar barnmorskan till. Det finns inte längre något hjärtljud.

En film om förlust, men framförallt om kärlek <3 

Regissörsbesök! Kom och träffa Karin Ekberg och hör om arbetet med filmen. Hur närmar en sig ett laddat ämne samt de personer det berör?

Specialvisning i samarbete med Doc Lounge Helsingborg Dunkers kulturhus. Karin Ekberg har även fått FONDEN av oss och Film I Skåne för Efter Inez 🙂

Efter Inez är en ny film av regissören bakom Att skiljas, öppningsfilm på Tempo Dokumentärfestival och nominerad till Kristallen och Prix Europa. Återigen bjuds vi in att följa en familj under en känslig tid i deras liv. Efter Inez är en film om att överleva sorg. Den utforskar hur individer sörjer olika, genusaspekter på sorg och tabun i vårt samhälle. För att till sist lämna oss med ett oväntat leende och en varm känsla inombords.

Vinnare Tempo Documentary Award 2017
Juryns motivering: ”En film som är svår att se, svår att göra, men som bryter en tystnad och ger oss en djupare förståelse kring livets villkor. En film om förlust, men framför allt om kärlek – och som, tack vare filmarens respektfulla känsla för integritet och inte minst Denize och Filips mod och generositet – lämnar oss i en tacksamhet över att få insikt i något som ingen någonsin egentligen vill förstå; hur en mäktar med att leva med ständig sorg.”

Hör Karin Ekberg och medverkande berätta om filmen i SR:s Studio Ett.

Datum: Onsdag den 13 September
Tider:
17.00 – Dörrarna och baren öppnar
18.00 – Filmen börjar
19.30 – Samtal med regissören Karin Ekberg
Plats: Dunkers Kulturhus, Kungsgatan 11 Helsingborg
Biljett: 70kr vid dörr.

Vi ses vänner!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *