ATT SKRIVA FÖR SERIER – manusworkshop med Zara Waldebäck

Workshopen är nu fullsatt!

BoostHbg den 14-15 maj 2018, Tid: 10:00-17:00

På bild: Zara Waldebäck. Foto: av Štefan Štefančík på Unsplash. Montage: BoostHbg

Att skriva dramaserier för tv eller web har blivit allt mer populärt. Men det kräver en annan slags dramaturgi och arbetsprocess än långfilm och kortfilm. I denna interaktiva workshop får du inspiration och insikt, konkreta verktyg och kreativa övningar. Vi undersöker effektiva sätt att arbeta med serier och analyserar olika slags möjligheter inom serie-struktur. Du får hjälp med att skapa relevanta och engagerande serieidéer, hur du kontrollerar seriens tematiska helhet, och sätt att bearbeta en serie under flera säsonger. Med fokus på karaktär, struktur, tema och dramatiska världar som utgångspunkt, lär du dig formulera berättelser som håller i längden.

OBS: ta med dator eller anteckningsbok att skriva på för övningarna

Anmäl dig här<— Deadline för anmälan den 2 maj. Det finns 20 platser och det är först till kvarn som gäller! Workshopen är gratis men du kan endast söka om du är bosatt i Skåne. 

Datum: 14-15 maj
Tid: 10:00-17:00
Plats: BoostHbg, Dunkers Kulturhus, Kungsgatan 11
252 21 Helsingborg

ZARA WALDEBÄCK har arbetat som författare, dramaturg och pedagog i över 25 år, både i Storbritannien och Sverige. Hon har skrivit och regisserat fiktionfilm och arbetat som manuskonsulent för bl.a. British Screen, First Film Foundation, North by Northwest, Filmbasen, Pure Fiction, Mid Nordic Film, Film Cloud. Nyligen var hon anlitad som dramaturg för Amanda Kernell och långfilmen ”Sameblod”. Sedan tio år tillbaka är hon huvudlärare och handledare på Alma Manusutbildning: https://www.almamanusutbildning.com.  Hon har skrivit två böcker om manus: ”Writing for the Screen” (2008, Palgrave) och ”The Creative Screenwriter” (2012, Bloomsbury).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *