Common Shores

30 nordiska deltagare från olika discipliner. En helg fulladdad av att utforska nordisk historia och skapa med Virtual Reality. Är du nyfiken på att se hur man kan använda VR och 360 video för att skapa innovativa berättelser och upplevelser? Då är detta en helg för dig!

Vi tror att DIN kunskap och kompetens, DIN upptäckarlust och nyfikenhet, DIN vilja att berätta och uppleva kommer att behövas för framtiden.

Vi vill kunna resa i tiden – vi vill höra, se, och uppleva andra berättelser än de vanliga. Vi vill beröras, kunna påverka, och vara delaktiga. Det är du som kan göra det möjligt.

Du kommer tillsammans med andra passionerade och kreativa deltagare, vara med och utveckla VR prototyper som använder Bohus Fästning som utgångspunkt för att utforska hur man kan använda ny teknik för att skapa nya och historiska berättelser. En erfaren facilitator vägleder er genom en innovationsprocess där ni i grupp kommer på en idé, testar er fram, och upptäcker nya sätt att lösa problem. Processen i sig är den viktiga biten.

Var med om en fullspäckad och spännande helg på Bohus Fästning den 22 – 24 april 2017!

Under helgen bor, arbetar, och umgås ni deltagare tillsammans, och allt avslutas med en presentation av prototyperna för potentiella finansiärer.

What’s in it for you
En unik chans att testa teknik och lära mer om att använda VR för att skapa berättelser. Nätverka med spännande personer inför eventuella samarbeten i framtiden.

Möjlighet att utveckla en prototyp som presenteras för potentiella finansiärer.

När?
 22 – 24 april 2017
Var?
Bohus Fästning i Kungälv utanför Göteborg Sista ansökningsdag 1 februari 2017

Förkunskaper?
Nyfikenhet! Det är inte viktigt att alla kan allt, utan vi söker folk från olika professionella bakgrunder så att vi tillsammans kan dela vår kompetens. Det viktiga är att du är öppen för nya erfarenheter och ser framemot att samarbeta med andra.

Hackathonet kommer mestadels att vara på engelska

Vem kan söka ?
Vi välkomnar folk från alla konstnärliga och tekniska discipliner, allt från utvecklare och gamers, till ljuddesigners och filmare, till berättare och museiecuratorer/pedagoger. Du kan vara ny i branschen eller med många års erfarenhet – nyfikenhet är det vi söker! Vi värnar om att alla röster ska få plats och strävar efter att få en mångfald i deltagarna när det gäller social bakgrund, etnicitet, könsfördelning, och regional tillhörighet. Vi tillämpar en 50/50 fördelning av män/kvinnor till platserna

Pris och Urval Arrangemanget är gratis för personer bosatta Norden, vi står för boende, mat, och resor. Personer väljs ut med jämn fördelning mellan länder/regioner som är partner i projektet. Facilitatorn sätter samman teamen så att det blir en bra fördelning av kompetenser, etnicitet, och kön.

De som blivit utvalda kommer få en inbjudan senast den 1 mars 2017.

Teknik Det kommer finnas bra och varierad teknik på plats, från 360 kameror och VR gear till mer traditionella verktyg som green screens och mikrofoner. Man får chansen att klämma och känna på saker man kanske aldrig använt förr – men det viktiga är inte tekniken, utan nyfiken och berättarlusten! En full teknik lista kan hittas på hemsidan.

Läs mer:
www.commonshores.org
Facebook 

Partners: Högskolan i Skövde, BoostHbg, Filmcloud, Viken Filmsenter/Drammen, Odense Filmverkstead, Region Värmland/Film, Region Halland/Film, Interactive Institute ICT/ Göteborg, Västarvet, Kungälvs Kommun

Projektägare: Kultur I Väst

Finansiärer: Nordiska Kulturfonden/Kulturkontakt Nord, Västra Götalandsregionen/kultur, Kungälvs Kommun samt partners.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *