FAQ – Vanliga frågor

Varför får jag inte stöd om jag bor någon annanstan än i Skåne?

– BoostHBg har endast i uppdrag att stödja personer verksamma i Skåne. Om du bor och är skriven i ett annat län eller har din huvudsakliga verksamhet i annat län kan inte BoostHbg att ge dig stöd.

Vad gör era coacher och vilken hjälp ger de?

– Våra coacher finns till för att inspirera dig och stödja dig på de punkter i ditt projekt där du själv inte har tillräckligt mycket erfarenhet och kunskap. Coachen kan även hjälpa dig mer specifikt med allt från manusutveckling, foto, postproduktion och lansering av färdigt projekt

Hur bedömer ni ansökningar, vilka kreatörer och projekt får stöd?

– BoostHbg tittar mycket på vem du är som kreatör och dina tidigare prestationer inom det kreativa landskapet – det är bra om du har referensmaterial att visa upp, länka gärna det i din ansökan. Vi tittar på din idé utifrån ett helhets perspektiv, där vi studerar dina formuleringar om projektet, vilken din tilltänkta målgrupp är och hur du tänker arbeta för att nå den. Vi ser även till originalitet och möjlighet att genomföra projektet.

Kan jag söka för flera olika projekt?

– Ja, har du fått stöd från oss tidigare kan du söka stöd till ditt nya projekt. Detta kan innefatta teknik, coach eller om du har har gått ett program hos oss.

Vad ska jag tänka på när jag ska söka teknik för mitt projekt?

– Du ska kunna handskas med tekniken varsamt och beskriv gärna vad tekniken tillför till ditt projekt. Du ska även ha läst våra avtalsvillkor och inneha en försäkring som täcker eventuella skador. Bifoga försäkringsbevis även i din ansökan.

Kontakt oss gärna om du har fler frågor!