Pure Fiction: Ansökan är stängd

Pure Fiction är ett unikt program för kvinnor som siktar på att debutera inom lång spelfilm eller tv. Programmet sträcker sig över ett år och syftar till att utveckla starka och utmanande filmprojekt.

2015-2016 års utvalda deltagare var Caroline Ingvarsson, Susanna Wallin och Tove Krabo från Skåne samt Rojda Sekersöz, Anna Zackrisson och Pella Kågerman från Stockholm.

Pure Fictions stora framgångar 2013 och 2014 ledde till en tredje omgång 2015-2016. Tre deltagare från Skåne och tre från Stockholm valdes i hård konkurrens ut att delta i programmet. Alla hade med sig ett filmprojekt, som de i nära samarbete med gruppen, respektive region och utvalda experter från branschen arbetade med att utveckla. De sex deltagarnas projekt innehåller en stor bredd i både historier och ämnesval och berör allt från familjerelationer till förortskravaller och ett kidnappningsdrama.

-Jag ser fram emot att utveckla mitt filmspråk och mitt nya filmprojekt i ett sammanhang med andra regissörer. En process som är både spännande och inspirerande, säger Caroline Ingvarsson.

-Jag ser fram emot att kunna jobba koncentrerat med manus arbetet på plats och det kreativa samtalet med de andra deltagarna, säger Susanna Wallin.

-Så oerhört kul att vara med i Pure Fiction! Det är min smala lycka att plockas upp i ett sammanhang där min breda olycka kan användas till något konstruktiv, säger Tove Krabo.